Hur väljer man rätt HMI-lösning baserat på sin applikation?

HMI-lösningar Medical

 

Vad är HMI?

Ett Human Machine Interface (HMI) är en enhet som visar data och visuell feedback vilket gör det möjligt för användare att interagera med ett system och utbyta information. De används i många olika branscher, såsom fordon, underhållning, elektronik, medicinsk utrustning, bank och serviceindustri.

Hur används HMI i Industri 4.0?

Ökningen av Industri 4.0 och IIoT har förändrat automatiseringen, vilket har lett till en global intelligent tillverkningsrevolution som flyttar paradigmet från "automatisering" till "intelligent automatisering". I produktionslinjerna för smarta fabriker är olika sensorer inbyggda i tillverkningsutrustningen för att automatiskt kontrollera produktkvalitet och samla in data från enheten. HMI-enheter samlar in data och bearbetar helt enkelt informationen för ett mer effektivt och produktivt system. Dessutom, beroende på behoven av molnapplikationer och intelligent tillverkning, är fabrikshantering och produktionsbeslut mer beroende av visualiserade kontrollplattformar.

Checklista för att hitta rätt HMI-lösning

  • Förhållanden i driftsmiljön
  • Krav på databehandling
  • Konnektivitet och datasäkerhet
  • Expansionsmöjligheter och flexibilitet
  • Operativsystem och programvara
  • Andra användares behov av bättre upplevelser

 

Här är checklistan för att granska din applikation från olika synvinklar för att hjälpa dig att hitta rätt HMI-lösning:

Förhållanden i driftsmiljön
Drifttemperatur

För fabriker med extrema miljöer, eller applikationer som utsätts för stora temperaturvariationer blir kraven att HMI har ett brett driftstemperaturområde för att säkerställa stabilitet.

Vattentäta krav

En vattentät HMI krävs i allmänhet för applikationer med höga krav på hygien och renhet, till exempel inom livsmedels- och dryckestillverkning och medicinsk industri. HMI-vattentäthetsnivån klassificeras efter en IP-klassning (Ingress Protection Rating) beroende på skyddsgraden mot vatten, damm, inträngande föremål och beröring.

Krav på databehandling

HMI med hög datorkraft behövs för applikationer som behandlar ”big data” eller högupplösta bilder, såsom applikationer för defektinspektion som används i kvalitetskontrollprocesser för livsmedels- och dryckesindustrin, data- och bildberäkning som används vid elektroniktillverkning och teknik för ansiktsigenkänning för personer som arbetar på offentliga platser.

Å andra sidan, om kravet på databehandling är av enklare slag, rekommenderas en HMI med tunn klientterminal, lägre strömförbrukning och lägre kostnad. Dessutom, om paneldatorn ska fungera som en webbterminal, föreslås en HMI-serie som webbläsarterminal för dess inbäddade webbläsare och snabba funktioner för Web App-utveckling.

Expansionsmöjligheter och flexibilitet

Ytterligare krav på HMI-lösningar kan vara expansionsmöjligheter och flexibilitet i montering och val av operativsystem. Det är även viktigt att tänka på pekskärmalternativ, om programmet kräver noggranna touch-funktioner som att zooma, dra, svepa och nypa är kapacitiva (P-CAP) ett bra alternativ. Om operatören av HMI behöver bära handskar är resistiva pekskärmar att föredra.

Kontakta oss för er HMI-lösning!

 

Exempel på HMI-produkter:

OFP-15W38 och OFP-21W38

OFP-15W38 och OFP-21W38
15,6” och 21,5” PCAP Multi-Touch fläktlös bildskärm “Open-Frame” med Intel® Core™ SoC i7/i5/i3 & Celeron® BGA-processor.

ARMPAC-607BP och ARMPAC-610BP

ARMPAC-607BP och ARMPAC-610BP
7" och 10" ARM-baserad HMI i fläktlös design.

CO-W121C/P2102-serien

CO-W121C/P2102-serien
21,5-tums TFT-LCD modulär och utbyggbar paneldator med 8:e generationens Intel® Core™ U-serieprocessor.

IPPS-2118-SKL2/KBL5 IP68

IPPS-2118-SKL2/KBL5 IP68
21,5" P-CAP fläktlös paneldator med Intel® 6:e/7:e gen. processorer.

AUHMI, en 21,5”, fläktlös, industriell och kompakt paneldator i modulär design

AUHMI-921CP(H) 

En 21,5”, fläktlös, industriell och kompakt paneldator i modulär design med 11:e gen. Intel Core i3/i5.