FIELD APPLICATION ENGINEER SOM VILL ARBETA MED INBYGGDA SYSTEM OCH KONNEKTIVITET

Är du en driven och erfaren ingenjör som vill ha en varierad arbetsroll att få chansen att arbeta med både hårdvara och mjukvara i en kundnära miljö? Hos oss får du arbeta med tekniskt säljstöd och framtagande av kundanpassade lösningar samt bredda dina tekniska kunskaper.

Om tjänsten

ACTE Solutions söker en Field Application Engineer, FAE. Du kommer att utgå från ACTE Solutions kontor i Bromma och arbeta i ett team med andra tekniker och säljare. Du kommer vara del av ett mindre bolag bestående av 20 medarbetare med korta beslutsvägar och en hjälpsam kultur, med ett stort intresse för och kompetens inom teknik. Du kommer att få en omfattande introduktion för att få lära dig mer om företagets produkter och kunder.

ACTE Solutions AB är experter inom inbyggda system och konnektivitet och arbetar med utgångspunkt från standardiserade och beprövade produkter som modifieras enligt kundens önskemål. ACTE Solutions kunder är bland annat företag som utvecklar lösningar inom industri, automation, marin, telekommunikation och medicinteknik. Tjänsten passar dig som är intresserad av att arbeta nära ny teknik.

Arbetsuppgifter

Som FAE kommer du att ha två huvuduppgifter. Den ena är att vara teknisk expert gällande företagets produkter i kundrelationer, ett arbete som innefattar problemlösning av varierande komplexitet. Den andra delen i arbetet innebär att vara ett stöd till säljarna i form av tekniskt sakkunnig kring företagets produkter och lösningar. Detta innebär allt från att förbereda demos, Proof of Concept-lösningar och utföra enklare förstudier till att komma fram till kreativa, tekniska lösningar och vara delaktig i att implementera dessa tillsammans med kollegor, leverantörer och partners. Du får stort inflytande i det dagliga arbetet och en bred arbetsroll där den ena dagen inte är den andra lik.

Du kommer till exempel att:

 • Arbeta med både hårdvara och mjukvara för att konfigurera och modifiera produkter efter kundens behov
 • Delta i kundmöten tillsammans med säljare som teknisk expert
 • Vara teknisk support mot kund på mail, telefon och på plats hos kund

Vi söker dig som har

 • Ingenjörsutbildning motsvarande Elektroteknik / Teknisk Fysik / Inbyggda system
 • Erfarenhet från liknande jobb alternativt utveckling inom hårdvara och/eller mjukvara
 • Djup teknisk förståelse
 • Goda kunskaper i Java och C
 • Goda kunskaper i Linuxmiljö
 • Grundläggande elektronikkunskap
 • Förmåga att kunna diskutera lösningar utifrån kundkrav och affärsmässiga aspekter
 • Goda kunskaper i svenska och engelska då du har dagliga kontakter på båda språken

Som person trivs du i en miljö där samarbete är a och o. Vidare jobbar du som bäst när du själv får styra ditt arbete och arbeta med frihet under ansvar samt göra rätt prioriteringar när tempot är högt. Du har nära till att ta nya initiativ för förbättringar och du får en kick av tillfredsställelsen av att lösa utmanande problem. Vidare är du målfokuserad med en stark strävan efter att nå resultat.

Övrig information

 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Bromma, Stockholm

Information om ACTE Solutions

ACTE Solutions AB ingår i börsbolaget Lagercrantz Group AB och är organiserat under divisionen Electronics. Företaget är en av Sveriges främsta lösningsdistributörer och erbjuder produkter och tjänster för industriella applikationer inom inbyggda system och IoT. Vi tar fram kundunika lösningar där standardprodukter inte räcker till utan måste modifieras om alternativt byggas om från början för att passa just den lösningen kunden efterfrågar. Vi har produkter och lösningar dels under egna varumärken och dels genom ett brett sortiment från våra leverantörer.
Vi ser fram emot att läsa ditt CV och få en chans att träffa dig,
Sänd gärna in din ansökan till: johnny.hedlund@acte.se